HERÄTKÄÄ ! Sisäpolitiikkaa, sekä erityisesti Suomen politiikkaa perintömaillani idän suunnalla, suomalaisten kodeistaan karkoitettujen asian unohtamista. Ulkoministeri Fagerholm otti asian esille toistaiseksi viimeisenä suomalaisena poliitikkona Moskovan vierailullaan vuonna 1957 Kekkosen kielloista huolimatta. Sittemmin on kaikki kansalaisjärjestöjen vaatimukset kansainvälisten sopimusten noudattamisesta torpedoitu maamme eturivin poliitikkojen toimesta presidenttiä myöten. Perus- ja ihmisoikeuksien perään ei huutele Suomessa edes Ihmisoikeusliitto. Johtuneeko siitä, että hallituksessa istuu presidentin puoliso ?

2017 PS PUOLUE KAAPATTIIN

PS PUOLUEKOKOUS 2017 – PUOLUE KAAPATTIIN

”Tämä ei ole mikään punakaarti, missä komppanian päälliköt valitaan huutoäänestyksellä” (Tuntematon sotilas-elokuva, majuri Sarastie). Matti Putkosella oli välillä Sarastien otteet, mikä oikein olikin, erityisesti sunnuntaina 11.06. kun äänivaltaisesta kokousväestä osa oli kadottanut tai unohtanut äänestyslippunsa jonnekin. ISTV:n toimittajat totesivat tilanteen olevan parasta mahdollista viihdettä. Näin olikin mutta ei tämä ole yksin Perussuomalaisten ongelma tai olisiko peräti ilo ? Olen törmännyt miltei yhtä ”hauskoihin” tapahtumiin muidenkin valtakunnallisten järjestöjen kokouksissa.

Ikävä asia oli, ettei uusia sääntöjä hyväksytty. Nämä olisivat olleet askel parempaan suuntaan. Esimerkisi sähköinen äänestäminen olisi periaatteessa tullut mahdolliseksi, jolloin esim pienellä eläkkeellä tai peruspäivärahalla olevatkin voisivat osallistua päätöksentekoon tarvitsematta matkustaa jopa tuhannen kilometrin päähän. Muutoinkin säännöt olisivat olleet reilusti kasvaneelle puolueelle sopivammat. Nythän suurella joukolla ei ollut tietoa oman tai piirijärjestönsä kannoista asioihin ja itse kukin sai ehdotella kaikenlaista mitä mieleen sattui tulemaan. Piirijärjestöissä yleisesti käsittääkseni asiat ovat melko hyvin harkittuja ja valmisteltuja. Omasta piirijärjestöstäni Varsinais-Suomessa puheenjohtaja Janne Aso mm oli varsin pettynyt puoluekokouksen toimintaan, enkä ihmettele.

Vuoden 2016 toukokuussa mielipidetiedustelussa kansa antoi Perussuomalaisten ministereille hallituspuolueista korkeimman arvosanojen keskiarvon. Tätä ehkä hieman tipauttaa Hanna Mäntylän poistuminen ministeriryhmästä. Kuitenkin kansalta varsin hyvä tuki ja tätä vasten oli uskomatonta, että puoluekokous ei hyväksynyt esim. Jussi Niinistöä ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi? Niinistö on sentään kirkkaasti paras puolustusministeri sotien jälkeen. Varapuheenjohtajiksi valittiin suurimmat pyrkyrit. Tästä alkoi lähtölaskenta. Jussi Niinistö olisi ollut paikallaan kun nyt, kiitos Trumpin ollaan parantamasta eurooppalaista puolustusta. Halla-Aho ilmoitti olevansa Naton kannattaja muttei tuo vaihtoehto ihan äkkiä tule kyseeseen. Halla-Aho myös on vahvimmin irti EU:sta vaihtoehdon kannalla. Miksiköhän viihtyy kuitenkin EU-parlamentissa. Oliskohan vähän paremmat liksat syynä ?

Halla-Aholaiset kertovat ns.  Soinin porukan loikanneen. Jos nyt katsotaan henkilövalintoja ja tapahtumia muutoinkin niin kyllähän siinä kävi niin, että perinteisen linjan kannattajat heitettiin ulos. Lieneekö venäläisiä trolleja liikkeellä ? Venäjähän pyrkii pitämään Eurooppaa mahdollisimman hajanaisena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat